S.S.S
Cns Muhendislik Doğalgaz
Cns Muhendislik Doğalgaz

Teklif Formu

Adınız Soyadınız

E-posta adresiniz

Telefon

Mesajınız

Cns Muhendislik Doğalgaz Cns Muhendislik Doğalgaz

Menü

S.S.S

S.S.S

S.S.S

Kazan Bakımı Nedir?

Kazan bakımı belli periyotlarda yakıtın daha verimli bir şekilde enerjiye dönmesi için kazanlarda yapılması gereken bakım işlemlerine denilmektedir. Kazan bakımlarının yapılmadığı durumlarda yakıt kazan içinde verimsiz bir şekilde yanacak ve maliyet ve verimlilik kaybı oluşturacaktır. Doğalgaz yakıtının bakımı yapılmış kazanlarda yanması demek metal kazan yüzeylerine daha iyi temas halinde olarak daha çok ısı yaymasına sebep olmaktadır. Aksi takdirde oluşan kaçaklar ve farklı nedenlerden dolayı kazanın verimlilikten uzak olması hem daha büyük arızaları beraberinde getirebilecek hem de doğalgazı fazla sarfiyatı nedeni ile maliyet yönlü artışa sebep olacaktır. Firmamız her tür kazan çeşitleri için kazan bakımları servisi ve brülür servis hizmetlerini vermektedir.

Brülör Servisiliği Nedir?

Brülör servisliği, kazan sistemli ısınma sistemi bulunan binalar ve farklı endüstriyel alanlarda kullanılmaktadır. Kazan sistemlerindeki ateşleme sistemlerinin devreye girmesi için brülör kullanılmaktadır. Firmamızın brülör servis hizmetleri ve yedek parça hizmetleri bulunmaktadır. Her türlü marka brülör ve kazanlar için deneyimli çalışanlarımızdan istediğiniz zaman hizmet alabilirsiniz. Servis hizmetini uygun fiyatlarla, nitelikli ve kaliteli işçilik hizmetlerimiz ile size en iyi servis hizmeti vermekteyiz. Kullanılacak kazan ve altyapıya göre kapasiteler değişmektedir. Kabaca brülör parçalarını şu şekildedir; Gövde, Elektrik Panosu, Elektrik Motoru, Fotosel, Yakıt Pompası, Servo Motoru, Ateşleme Trafosu, Fan motoru, Trübülatör, Elektronik gövde, Prosestat, Brülör Memesi ve Ateşleme elektrotlarından oluşur. Piyasa da birçok brülör çeşidi olmakla beraber, yakıt cinsine göre gaz yakıtlı ve sıvı yakıtlı brülörler en çok tercih edilenlerdir. Çok katlı binalarda apartman dairelerinde bu 2 çeşit brülörü görmek mümkün. Brülör sadece kış aylarında kullanılmayıp, altyapının mevcut olması halinde yaz ve kış aylarında sıcak su elde etmede brülör yanma işlevini gerçekleştirebilir.

Yakma Sistemleri Servisliği Nedir?

Yakma sistemleri servisliği döner ızgara, ısıya dayanıklı özel alaşımlı döküm malzemelerden üretilerek yapılmıştır. Zincir baklaları; yanmayı bütün yüzeyde sağlayabilen ayrıca yüzeyde sağlayabilen ince hava çıkışları meydana getirecek düzeyde tasarlanmaktadır. Burada bulunan hava kanallarının ve ayar klapelerinden ihtiyaç duyulan miktarda yakma havası ızgaraya alttan verilir daha sonra yanma kapasitesi de istenilen ayarda tutulmaktadır.

Döner ızgaranın en etkin ver verimli yakacağı kömürler, uçucu madde miktarı en az 5,3 – 10 mm iriliğinde olmaktadır ayrıca pirinç maddesi büyüklüğünde olan kömürlere denmektedir. Bu sistemlerin düzgün bir şekilde yanması amacı ile sistem servisliği yapılması gerekir. Firmamız da yakma sistemlerinin servisliği konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Hvac Santral Bakımları Nedir?

Hvac santral bakımları, endüstriyel tüm işletmelerde, özel tesislerde ya da binalarda içerideki havanın sıcaklığı, temizliği, hava akışının yapmış olduğu hareket ya da nem oranları gibi durumlar ayarlanmaktadır. Ayrıca bu sistemlerin bakımları yapılarak bu ayarların tamamı istenen seviyelerde tutulmaktadır. İşletmelerin iklimlendirme sistemlerinin olması gereken ayarda çalışması için bu bakımların yapılması zorunludur. Tesisler ya da binaların iklimlendirme sistemleri arıza durumu gösterirse ve fark edilmezse işletmeleri büyük zararlara uğratmaktadır.

İnsan sağlığı ve yaşam konforu için uzmanlar tarafından kabul edilen uygun nem oranı 0-60 sıcaklık ise 20 ila 27 santigrat derece arasında olması gerekmektedir. Özellikle kapalı alanlarda bu oranlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sistemler aslında bir konfor değil zorunluluktur.

Havalandırma Sistem Bakımları Nedir?

Havalandırma sistemi, bulunduğu ortamdaki havayı tazeleme ve temizleme işlevlerini yerine getirmektedir. Havalandırmalar sayesinde dışarıdaki kirli hava içeriye girmez içerideki kirli hava ise dışarı verilerek temiz hava girişini sağlar. Havalandırma sistemleri tüm yaşam alanlarında kullanılabilir. Özellikle iş yerlerinde kullanılan sistemler özel olarak kurulur ve düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyar. Havalandırma sistem bakımı, hava filtrelerinin temizlenmesi için yapılır. Filtreler temizlenmediğinde sistem bakteri ve mikroplar çoğalacağından havayı temizleyemez ve sağlık açısından zararlı etkilere neden olur. Havalandırma sistemleri bakımları ile filtreler ortamdaki havayı daima uygun şekilde temizler. Sistemin daha sağlıklı ve iyi çalışabilmesi için gerekli olan bakımlar düzenli aralıklarla ile yapılmalıdır.

Havalandırma Debi ve Hız Ölçümleri Nedir?

Kanallarda bulunan hava hızlarını ölçmek için kullanılan sistemlerdir. Paneller içerisindeki bütün kesitler taranmak şartı ile ortalama hava hızlarının saptanması konusunda başarılı sonuçlar alınmaktadır. Bu sistem içerisinde bulunan sensörler pitot prensiplerine uygun olacak şekilde statik ve toplam basınç farkını yani dinamik basıncı da ölçmek için kullanılabilir. Havalandırma debi ve hız ölçümleri basınç farkı fark basınç aktarıcısı aracılığı ile ölçülmektedir. Bu ölçümler PLC ünitelerine gönderilmektedir. PLC tarafından okunan basınç farkları belirli bir formül kullanılarak debisi hesaplatılmaktadır. Debi ölçümleri sırasında sensörlerin hava kanalına mekanik olarak montajı yapılması gerekir. Ancak montaj esnasında uyulması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu kurallara uyulması halinde ölçüm işlemleri doğru bir şekilde yapılmaktadır.

Yangın Söndürme Tesisatı Bakımları Nedir?

Yangın söndürme tesisatı bakımları can güvenliğini tehdit eden yangınların olumsuz etkilerini yaşamamak için düzenli olarak yapılması zorunlu bir işlemdir. Can ve mal kayıplarına sebebiyet verebilecek yangınlarını kontrol altına alabilmek için evlere, iş yerlerine manuel ya da otomatik yangın söndürme sistemleri kurulmaktadır. Bu sistemlerin varlığı itfaiyenin yangın alnına ulaşmadan yangına müdahale edebilmeyi sağlamak amacıyla oluşmuştur.  Oluşturulan bu sistemler periyodik olarak bakıma alınmalıdır. Bakınlar sırasında eksiklikler ya da tehlike arz edebilecek durumlar tespit edilerek raporlama hazırlanması gerekmektedir. Rapor eksikliği giderebilecek kişi ya da kuruluşa teslim edilerek gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanmaktadır.

Yangın Algılama Sistemi Bakımları ve Servisliği Nedir?

Binalarda yangınlara karşı ilk önlem yangın algılama sistemleri ile yapılmaktadır. Yasal düzenlemeler ile zorunlu hale gelen bu sistemlerin ise belirli dönemlerde bakımlarının yapılması gerekir. Yangın algılama sistemi bakımları ve servisliği içerisinde cihazın türüne ve modeline uygun çalışmalar yürütmekteyiz. Bosch, Siemens, Cooper, Panasonic, Detnov, Honeywell ve Apollo gibi tüm markaların cihazlarını en iyi şekilde bakım ve onarım hizmeti sağlamaktayız.

Yangın algılama sistemi bakımları ve servisliği vasıtasıyla olası yanma ya da patlamalara çözümler sunulmaktadır. Bu sistemlerin düzenli çalışması için algılama sistemlerinin bakım sözleşmesi kurallarına uygun hareket etmekteyiz. Can ve mal güvenliğinizi itfaiye gelene kadar en etkili şekilde korumaya çalışan bu sistemlerde cihazınızın garanti kapsamına çıkmaması için alanında uzman personellerimiz ile itinalı bir çalışma göstermekteyiz.

Cns Muhendislik Firmamızda, Uzman Ekiplerimiz Tüm sorularınızı Yanıtlayabilir. Lütfen Buradan Form Doldurunuz.

whatsapp